Nastup članica Klastera DRVO na sajmu namještaja i enterijera u Kelnu

Na Međunarodnom sajmu namještaja i enterijera /IMM COLOGNE/, koji je trajao od 18. do 24.01.2016 u njemačkom gradu Kelnu, nastupilo je osam firmi iz BiH predstavljajući svoje izvozne kolekcije.
Nastupila je između ostalog i članica Klastera DRVO firma “Masterwood” iz Prijedora zajedno sa firmama: “Lignum” iz Lopara, “Praktik” iz Vogošće, “Namještaj/solidvud” iz Gradačca, “Minali” iz Sarajeva, “Vudtajm” iz Ilijaša, “Krivaja mebl” iz Zavidovića, te “Bosnien bič bord” iz Visokog.

Iz Spoljnotrgovinske komore BiH saopšteno je da je izlaganje na ovom sajmu od značaja za drvnu industriju BiH, što pokazuje i podatak da je za 11 mjeseci prošle godine iz BiH izvezeno namještaja u vrijednosti oko 210 miliona evra.

Najzastupljeniji proizvodi u strukturi namještaja koji se iz BiH izvoze u Njemačku su tapacirane stolice /20 milona evra drvene, šest milona evra metalne/, trpezarijski namještaj /oko 18 milona evra/, namještaj za spavaće sobe /11 miliona evra/ i dijelovi za namještaj /5,5 milona evra/, te drugi proizvodi.

Iz Komore ističu da ovi podaci pozicioniraju Njemačku kao najzančajnije tržište za namještaj iz BiH.

Nastup kompanija iz BiH na sajmu organizovala je Spoljnotrgovinska komora, uz finansijsku podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.